Wildmarinade

16 1450 5 5
Aantal personen:
  • 50 gram prei (fijngesneden)
  • 50 gram sjalot (fijngesneden)
  • 50 gram wortel (fijngesneden)
  • 50 gram knolselder (fijngesneden)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 liter rode wijn
  • 10 stuks jeneverbessen
  • 4 stuks kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 10 korrels peper
  • 2 tenen knoflook
  1. Fruit de groenten enkele minuten in olie.
  2. Blus met de rode wijn en voeg er kruiden en knoflook aan toe
  3. Breng de marinade aan de kook en laat dan afkoelen
  4. Leg het vlees in de afgekoelde marinade
  5. Dek af en laat 24 uur in de koelkast staan
  6. Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog met keukenpapier voor u het verder verwerkt
  7. De marinade kunt u gebruiken als basis voor de saus
  8. Geit ze dan door een puntzeef
anja vroomen_2