Wilde eend met rode kool en appel

105 45 Hoge moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 wilde eenden
  • Solo
  • 1 knoflookteentje
  • 250 g mirepoix van groenten (selder, wortel, uien)
  • 1 kruidenbosje
  • verbrijzelde jeneverbessen
  • 0.5 fles rode wijn
  • 4 dl wildfond
  • 1 ajuin, fijngesneden
  • 50 g spekblokjes
  • 2 appelen, geschild en in partjes gesneden
  • 400 g rode kool, fijngesneden en geblancheerd
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel Maïzena opgelost in water
  • 1 eetlepel bruine instant roux (facultatief)
  • 1 dl oude jenever
  • 4 aardappelen, gekookt in de schil en in schijfjes gesneden
  • platte peterselie
  1. Snijd de eenden in stukken en braad deze aan in de Solo.
  2. Doe er de groenten en de kruiden bij en giet er de wijn, jenever en de fond bij .
  3. Dek af en laat op zacht vuur stoven gedurende 35 minuten.
  4. Bak intussen de ui en de spekblokjes in Solo en voeg er de helft van de appelen, de rode kool, de suiker, de azijn, wat water, peper en zout bij. Laat gedurende 30 min. zacht koken en roer er de Maïzena door.
  5. Bak de rest van de appelen en de schijfjes aardappelen aan in de Solo.
  6. Haal de stukken vlees uit de pot, hou ze warm en giet de saus door een zeef.
  7. Laat de saus inkoken en werk op met enkele klontjes Solo .
  8. Verdeel de rode kool, de appelen en de aardappelen op borden en schik er de boutjes en in schijfjes gesneden filet bij.
  9. Versier met peterselie en giet er wat saus bij.
Solo