Wilde bosbessen met amandelkruimtopping

47 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 vel kruimeldeeg Ø 30 cm
  • 300 g poedersuiker
  • 100 g maïzena
  • 1 x sap van een limoen
  • 600 g blueberries of blauwe bosbessen diepvries
  • 100 g bloem
  • 200 g marsepein
  • 50 g boter
  • 1 mespunt zout
  1. Meng de suiker met de maïzena.
  2. Voeg in een lage kookpot de bosbessen samen met het sap van de limoen en warm op een laag vuurtje op tot het begint te koken.
  3. Voeg nu de suiker met maïzena toe. Laat doorkoken tot voldoende dikte is bereikt.
  4. Doe de in blokjes gesneden marsepein, boter, bloem en zout in de blender en mix alles goed door mekaar.
  5. Rol het deeg over een laag ingevet en gebloemd bakblik, liefst met teflonlaag, hoogte max. 5 cm. Druk goed aan in de rand en duw het overtollige deeg tegen de rand af.
  6. Vul de vorm voor 3/4 met blueberries, dek af met de topping van marsepein.
  7. Bak af gedurende 25 minuten in de oven op 180°C. Gebruik geen bovenwarmte!
  8. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
  9. Snij in parten en serveer met zure room of vanille-roomijs
  10. Werk af met wat verse blauwe bosbessen.
wouterkyn