Wijtingsoep

3 45 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 500 gram wijtingfilet
  3. 1 ui
  4. 1 wortel
  5. 1 wit van prei
  6. 1/2 venkelknol
  7. 1 teentje knoflook
  8. 1 aardappel
  9. 1 takje tijm
  10. 1 blad laurier
  11. 2 deciliter droge witte wijn
  12. 1 klontje boter
  13. peper & zout
  14. Bereiding:
  15. - Snipper ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.
  16. - Laat de groenten gedurende 5 à 10 minuten zacht stoven in een pot met een klontje boter.
  17. - Snijd de aardappel in stukjes.
  18. - Voeg samen met knoflook, tijm en laurier toe aan de groenten en overgiet met een liter water en breng aan de kook.
  19. - Laat 15 minuten hard koken.
  20. - Snijd de wijting in stukjes en doe ze in de soep.
  21. - Laat nog 10 minuten zacht koken.
  22. - Verwijder tijm en laurier.
  23. - Mix de soep.
  24. - Zeef, voeg de witte wijn toe en laat opnieuw aan de kook komen.
  25. - Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.
  26. visinfo.be
Theoke_1