Wijtingfilets met eekhoorntjesbrood en knolselderpuree

17 40 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr wijtingfilets
  • 200 gr eekhoorntjesbrood
  • 400 gr knolselder (overschot kan je soep mee maken)
  • 400 gr aardappelen
  • 1 stuk sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 wit van prei
  • 2 dl kalfsfond
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • melk
  • nootmuskaat
  1. Bak de wijtingfilets krokant in een weinig olijfolie in een anti-kleefpan. Kruid ze met peper en zout.Snij de knolselder in kleine stukken en kook gaar. Kook de aardappelen gaar en maak van knolselder en aardappelen puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat eventueel beetje melk of room.Bak de paddestoelen in boter goudbruin en voeg er op het laatste de fijngehakte sjalot, de look en de gesnipperde prei bij.Plaats een ring middeen op het bord en vul op met de knolselderpuree. Leg de vis er bovenop. Schik de paddestoelen er rond en overgiet ze met de hete kalfsfond.Superlekker! Smakelijk!
Veerle Verbrug