wijtingballetjes met borage cress

5 45 5 5
Aantal personen:
  • 600 gram wijtingfilets
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 3 beschuiten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 100 gram boter
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 liter visbouillon
  • 4 eetlepels borage cress
  • peper en zout naar smaak
  1. Snijd de wijtingfilet in kleine stukjes en maal deze fijn in een keukenmachine.
  2. - Smelt 25 gram boter en voeg deze samen met de eieren, de fijngeknepen beschuiten en de ketjap toe aan de wijtingmassa.
  3. - Breng het geheel op smaak met peper en zout en vorm er kleine balletjes van.
  4. - Pel en snipper de ui en het knoflook en fruit deze in de rest van de boter.
  5. - Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe.
  6. - Voeg het laurierblaadje, kerriepoeder en de visbouillon toe en laat het geheel aan de kook komen.
  7. - Voeg de wijtingballetjes toe en laat het geheel in ca 18 minuten gaar worden.
  8. - Haal de wijtingballetjes uit de saus en verdeel ze over de borden.
  9. - Laat de saus nog wat inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  10. - Lepel de saus over de wijtingballetjes en bestrooi met de borage cress.
  11. Borage Cress heeft een zeer bijzondere oester-komkommer smaak.
wullum