Wijting op zijn provencaals

4 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 wijtingen
  • 500 gr tomaten
  • 2 sjalotjes of ajuinen
  • 1/4 bussel peterselie
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 1/2 citroen
  • maisbloem om te binden
  • room
  1. *Pel en hak de uien fijn.
  2. *Pel de tomaten en snij in blokjes.
  3. *Meng ze met de uien en fijn gehakte peterselie in een kookpot.
  4. *Plaats de wijting op het ui,tomaat,peterselie mengsel en overgiet met de witte wijn.
  5. *Laat ongeveer 10 min garen.
  6. * Haal de vis uit de kookpot en houd warm in aluminiumfolie.
  7. *Voeg citroensap, visbouillonblokje en de room toe en kruid verder af met peper/zout.
  8. * Niet te lang koken anders schift de saus ( room) en bind met maizena.
  9. *Leg de vis terug in de kookpot.
  10. *Serveer met puree.
Nanske.