Wijting onder de grill

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 wijtingfilets zonder vel
  • 50 g boter
  • 2 el paneermeel
  • peper en zout
  • 1 kl fijngehakte bieslook
  • 2 tl worcestersaus
  1. Laat 30g boter smelten in een pannetje.
  2. Leg de wijtingfilets naast elkaar in een ingeboterde ovenschotel. Bestrijk de vis met de gesmolten boter.
  3. Strooi een laagje paneermeel op de wijtingfilets. Naast de vis gieten we 1el water.
  4. Schuif de schotel met vis dicht onder de voorverwarmde grill in de oven. Na vijf minuten grillen en als hij een mooi bruin kleurtje gekregen heeft is de vis gaar.
  5. Tijdens de 5 minuten oventijd hebben we de tijd gehad om een sausje te maken. In pannetje van daarnet laten we rest boter smelten. Bij de lopende niet gekleurde boter gieten we 2el water en de worcestersaus. Het pannetje mag het vuur op en we laten het gezellig aan de kook komen.
  6. Wanneer de eerse kookbelletjes naar boven stijgen, halen we het pannetje van het vuur en we kloppen met een garde tot de saus zicht lichtjes bindt. In de saus mag nu de fijngehakte bieslook.
  7. Overgiet de vis met de saus en serveer.
stey