Wiener schnitzel

7 40 5 5
Aantal personen:
  • 4 dunne kalfslapjes (ongeveer 1/2 cm dik )
  • bloem
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • olie
  • solo, bakken en braden
  • 2 hardgekookte eieren
  • ansjovis
  • 1 citroen, schijfjes
  • vers gehakte peterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Klop de 2 eieren los met een beetje water.
  2. Doe vervolgens de losgelopte eieren, wat bloem en paneermeel apart in 3 diepe borden.
  3. Sla de kalfslapjes indien nodig nog wat platter met een vleeshamer of deegroller, leg hiervoor de lapjes tussen plasticfolie.
  4. Kruid de lapjes met pezo.
  5. Haal het vlees één voor één door de bloem (klop overtollige bloem af), daarna door het eimengsel en tot slot door het paneermeel. Controleer of ze volledig omhuld zijn door het paneermeel en druk vervolgens het paneermeel met de handpalmen goed aan.
  6. Verhit wat 2 eetlepels olie en 2 eetlepels solo in een grote pan en bak ze 2 à 4 minuten aan elke kant, goed krokant.
  7. Let erop dat het vuur niet te hoog staat en dat er voldoende vetstof in de pan blijft.
  8. Prak de 2 hardgekookte eieren met een vork.
  9. Leg de schnitzels op warme borden, bestrooi met geprakt ei en peterselie, leg er enkele opgerolde ansjovisfilets op en een schijfje citroen.
  10. Lekker met een groene salade met partjes tomaat en gekookte aardappelen of frietjes.
  11. TIP:Men kan ook varkens-, kip- en kalkoenlapjes gebruiken.
  12. Men kan de bloem of het paneermeel eventueel op smaak brengen door er paprikapoeder en/of currypoeder onder te mengen en als het iets pittiger mag zijn met chilipoeder en/of cayennepeper of specerijen naar eigen smaak: het is dan geen Wiener Schnitzel natuurlijk, maar een schnitzel welke men naar eigen smaak kruid.
Victor S.