Wentelteefjes met paddenstoelen

10 20 4 5
Aantal personen:
  • 4 sneedjes oud brood
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • 4 eieren
  • 100 ml room
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 ui, gepeld en versnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd
  • 2 el olie (arachide)
  • 1 el solo, bakken en braden
  • 1/2 bosje peterselie, grof gehakt
  • peper&zout (pezo)
  1. Klop de eieren los met de room en roer er het knoflookpoeder, het mosterdpoeder en de nootmuskaat doorheen, kruid met pezo.
  2. Verwijder de korstjes van het brood en snijd ze diagonaal doormidden.
  3. Week ze kort in het eimengsel.
  4. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze eventueel kleiner.
  5. Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan in 1 el olie., voeg de paddenstoelen toe en bak deze gaar, kruid met pezo. Doe de peterselie bij de champignons en bak deze even mee.
  6. Bak de wentelteefjes goudbruin in 1 el solo en 1 el olie in een antikleefpan.
  7. Serveer wentelteefjes en champignons op warme borden.
Victor S.