Wentelteefjes met gebakken appels en kandijsiroop

228 20 4 5
Aantal personen:
  • 4 appels
  • 4 eetlepels suiker
  • 8 eetlepels Solo
  • 2 dl light room
  • kandijsiroop
  • plattekaas
  • 8 plakjes brioche of gewoon wit brood
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel kaneel
  1. Schil de appels, ontdoe ze met behulp van een appelboor van hun klokhuis, snij ze in plakken en bak ze in 2 eetlepels Solo met de helft suiker totdat ze gekarameliseerd zijn.
  2. Ontdoe het brood van de korst en vermeng de light room, eieren, de rest van de suiker en de kaneel.
  3. Leg de plakken brood erin en laat ze geheel doordrenken.
  4. Neem de sneden er voorzichtig uit en bak ze in een pan met de Solo mooi bruin en krokant.
  5. Bestrooi de wentelteefjes met suiker en kaneel en laat ze nog even karameliseren onder de grill.
  6. Vermeng een weinig kandijsiroop met de plattekaas als garnituur.
Solo