Weekend gehaktpizza met mais, tomaat en mozzarella.

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr gehakt naar keuze
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 200 gr maiskorrels
  • 4 grote tomaten
  • 250 gr mozzarella
  • gedroogde tijm naar smaak
  • peper en zout
  • quichevorm 26-28 cm
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Meng het gehakt met de uisnippers, het ei en paneermeel. Voeg tijm, peper & zout naar smaak toe.
  4. Leg het gehaktmengsel in de quichevorm en druk het goed aan.
  5. Laat de maïs uitlekken.
  6. Was de tomaten en snij ze in schijfjes.
  7. Snij de mozzarella in schijfjes.
  8. Verdeel de maïs, tomatenschijfjes en mozzarellaschijfjes over het gehaktmengsel. Bestrooi met een beetje tijm.
  9. Bak de gehaktpizza in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.
  10. Een lekker en gemakkelijk gerecht, dat na een kwartiertje al de oven in kan. (kwartiertje + half uurtje oven) en dat is altijd wel prettig voor een vrijdag… op de een of andere manier bij ons altijd een drukke dag. Ui snipperen, gehakt bereiden, tomaatjes & mozzarella snijden, alles in de ovenschaal, half uurtje wachten en er staat weer iets heerlijks op tafel. De rest van de maïs ook op tafel, beetje komkommer met tzatziki erbij:
  11. Eet smakelijk!
  12. Je kunt de gehaktbodem natuurlijk ook beleggen met andere ingrediënten, zoals champignons, courgette of peperoni. Deze gehaktpizza past ook goed in een feestelijk buffet. Ook koud smaakt hij prima.
Love to Cook