waterzooi van vis

11 20 4 5
Aantal personen:
  • 800 gram visfilet naar keuze
  • 1 ui
  • 1 stengel prei
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselder
  • 2 el olijfolie
  • 4 dl visfond
  • peper
  • 1 dl room
  • 100 gram gepelde grijze garnalen
  • 1 el gehakte peterselie
  1. 1: Pel de ui en snipper hem fijn.
  2. Was de preistengel en snijd hem in reepjes.
  3. Schraap de wortelen en snijd ze in schijfjes.
  4. Was de selderij en snijd hem in stukjes.
  5. 2: Stoof de uiensnippers in de olie aan.
  6. 3: Voeg er de groenten en de visfond bij.
  7. Breng aan de kook en laat alles op een zacht vuur 3min pruttelen.
  8. 4: Snijd de vis in hapklare stukken en schik ze op de groenten.
  9. 5: Breng op smaak met peper en dek af. Laat 3min garen.
  10. 6: Giet de room erbij, dek af en laat nog 3min op een zacht vuur verder garen.
  11. 7: Strooi er de garnalen en de gehakte peterselie over en dien op.
Jiri