Waterzooi van vis en scampi

5 60 4 5
Aantal personen:
  • 2 st Wortelen
  • 3 takken Bleekselder
  • 1 st Prei
  • 100 gr Sojascheuten
  • 18 st Scampi
  • 200 gr Kabeljauw
  • 200 gr Zalm
  • 200 gr tilapia
  • 1 st sjalot
  • 1 dl Witte Wijn
  • 2 dl Visbouillon
  • 1/2 dl room
  • 100 gr Peultjes
  • 2 st Tomaten
  • bindmiddel
  • Pezo
  • Kerrie
  • Bieslook
  • Aardappelen
  1. Aardappelpurree bereiden.
  2. Wortel, selder en prei in julienne snijden en krokant stoven of roerbakken.Sojascheuten toevoegen en even meestoven of roerbakken. Kruiden
  3. Peultjes koken. Tomaten pellen en in partjes snijden.
  4. Vis in blokjes verdelen . Scampi Pellen.
  5. Visblokjes in bloem gekruid met pezo en kerrie wentelen.
  6. Sjalot fijnsnipperen en aanstoven met scampipellen , visbouillon en witte wijn toevoegen , even laten doorkoken . Zeven
  7. Vis en scampi bakken . Haal uit de pan
  8. Braadpan blussen met de bouillon , enkel minuten laten doorkoken . Voeg de room toe en laat indikken of bind. Op smaak brengen met pezo & kerrie
  9. Afwerking : Leg de groenten in het midden van de warme borden. Daarop de vis en scampi en lepel er de saus over . Bestrooi met bieslook. Plaats er de peultjes en tomatenpartjes rond. Spuit er 2 noppen purree bij.
Mieke 100