Waterzooi van kip

12 60 5 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 4 kippenbillen
  3. 4 wortelen
  4. 4 witte selderstengels
  5. 1 preiwit
  6. 4 vastkokende aardappelen
  7. 4 kipbouillonblokjes
  8. 1 kruidentuiltje
  9. peper & zout
  10. peterselie
  11. room
  12. 25 gr hoeveboter
  13. 25 gr bloem
  14. Bereiding:
  15. Snij de wortelen, selder en prei fijn en fruit ze aan in goede boter. Schik er de kippenbillen op. Kruid met peper, zout, kruidentuiltje en bouillonblokjes. Voeg er voldoende water aan toe en breng aan de kook. Voeg er na 15 minuten kooktijd de aardappelen aan toe en laat nog 20 minuten doorkoken. Haal de kip en de groenten uit de jus. Ontbeen de kippenbillen en hou de kip en de groenten warm. Smelt voor de roux de hoeveboter en haal deze van het vuur. Meng er de bloem door met een klopper. Roer de jus door de roux. Plaats terug op het vuur, blijf roeren met de klopper en laat kort doorkoken. Kruid eventueel verder op smaak. Doe de jus, groenten en kip terug in een kookpot, laat nog even sudderen op een laag vuurtje, kruid met peterselie en voeg er een scheut room aan toe.
Theoke_1