Waterzooi van kabeljauw met raapjes en limoen

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr kabeljauwfilet
  • 4 grote rapen
  • 150 gr boter
  • 8 aardappelen (bintje)
  • 1 limoen
  • 1,5 dl visbouillon
  1. Schil de bintjes en snij er mooie, gelijke aardappelstukjes uit.
  2. Schil de rapen en snij ze in stukjes ongeveer even groot dan de aardappelen.
  3. Zet de raapjes en aardappelen op in de visbouillon. Breng aan de ook en laat garen op een matig vuurtje.
  4. Snij de kabeljauw in kleinere, gelijke stukken. Voeg ze toe aan de visbouillon als de groenten bijna gaar zijn. Laat verder garen op een matig vuur.
  5. Rasp de limoen en verdeel over de visbouillon. Voeg ook het sap van de limoen toe. Kruid met peper en zout.
  6. Werk de waterzooi af door de in kleine stukjes gesneden koude boter op te lossen in de bouillon.
  7. Serveer in soepborden of kommetjes.
AnneVN