Waterzooi van fazant en najaarsgroenten met kruidenroom

633 75 4 5
Aantal personen:
  • 1 fazant
  • 1 ajuin bestoken met een 10-tal kruidnagels
  • 1 stuk witte selder
  • 2 wortelen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • peper en zout
  • 0.5 kg seizoengroenten(bijv. raapjes, wortel, knolselder, broccoli, paddestoelen, schor
  • 1 dl light room
  • Solo
  • 1 el eetlepgehakte salie
  • 1 el eetlepgehakte peterselie
  • 1 el eetlepgehakte marjolein
  • 1 eigeel
  • takjes platte peterselie
  1. Ontbeen de fazant en hak de karkas in kleinere stukken.
  2. Doe de stukken karkas in een kookpot en voeg er de ajuin, de selder, de wortelen, het kruidenbosje, peper en zout bij.
  3. Bevochtig met water en het bouillonblokje en laat 35 minuten zachtjes koken.
  4. Verwijder voortdurend bovendrijvend vet en schuim.
  5. Giet de bouillon door een vergiet.
  6. Voeg de fazantbouten toe en laat ze zachtjes garen.
  7. Snij ondertussen de seizoengroenten in kleine stukken. Verwijder het vet en vel van de fazantfilets en wikkel de filets in met Solo ingevette aluminiumfolie.
  8. Draai de uiteinden aan zodat er mooie rolletjes ontstaan. Leg die gedurende 15 minuten bij de bouten in de kookpot.
  9. Voeg naargelang de gaartijd ook de groenten toe in de bouillon en kook ze gaar (blancheer even de koolsoorten, zoals de spruitjes, ze zullen beter verteerbaar worden).
  10. Meng de room en het eigeel, voeg er de groene kruiden bij en meng dat met de bouillon.
  11. Neem de filets uit de verpakking en snij er kleine stukjes van.
  12. Leg die samen met de groenten in diepe borden en giet er het soepje bij.
  13. Versier met takjes platte peterselie.
Solo
Meer inspiratie

WildHoofdgerechtHerfst