Waterzooi met tofu en gepocheerd eitje

59 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 selderstengels
  • 4 jonge worteltjes
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 bloemkool
  • 1 stronk brocolli
  • 50 ml groentebouillon
  • 2 bosjes waterkers
  • 50 ml light room
  • 1 potje zure room
  • 4 verse eieren
  • 600 g tofu
  • 50 g Solo
  • azijn
  • huishoudfolie
  1. Reinig de groenten.
  2. Snijd de wortels, de selder, prei en ui in julienne. Stoof ze langzaam in een klontje Solo.
  3. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes.
  4. Kook ze zeer kort in gezouten water en laat ze ‘schrikken’ in koud water.
  5. Haal de waterkersblaadjes van de steeltjes. Houd er enkele bij voor de versiering.
  6. Warm de groentebouillon op en mix de waterkers met de light room en de zure room tot een gladde saus.
  7. Pocheer de eieren in kokend water:
  8. a. Leg een velletje huishoudfolie in een kopje en smeer het in met en beetje Solo Vloeibaar.
  9. b. Breek er een eitje in en neem de vier hoeken vast zodat er een zakje ontstaat.
  10. c. Leg het zakje voorzichtig in kokend water en laat 3 minuten garen.
  11. d. Dompel het dan in ijswater om het gaarproces te stoppen.
  12. Dep de tofu goed droog en bak hem in een flinke klont Solo. Kruid met peper en zout.
  13. Schep twee eetlepels juliennegroenten in een diep bord en schik er enkele roosjes bloemkool en de broccoli bij.
  14. Schik de tofu erbij en giet de saus er rijkelijk over.
  15. Haal de gepocheerde eitjes kort door warm water om ze op te warmen en schik ze op de borden.
  16. Versier met een mooi takje waterkers.

Solo