WATERSKERSSOEP

0 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 BOSJES WATERKERS
  • 2 preiwit
  • 1 AARDAPPEL
  • 1,5 l kippenbouillon, 3 blokjes
  • 2 dl melk
  • peper en zout
  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)
  3. - Snij de prei grof.
  4. - Snij de aardappel en snij in blokjes.
  5. - Snij de waterkers (met steeltjes) fijn.
  6. Bereiding:
  7. 30 min.
  8. 1 Breng de bouillon en de melk in een kookpot aan de kook.
  9. 2 Voeg de gesneden prei en de aardappelblokjes toe. Kruid met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat 25 min. koken op een zacht vuur.
  10. 3 Voeg de waterkers toe en mix de soep heel fijn.
  11. Afwerking:
  12. Dien de soep heel warm op met sneetjes volkorenbrood.
  13. Tip:
  14. Waterkersroomsoep
  15. -Klop een eidooier los met 2 dl room en voeg al roerend bij de waterkerssoep. Laat de soep niet meer koken.
  16. - Werk deze soep af met een toefje verse geitenkaas,
  17. gerookte zalmsnippers of grijze garnalen en wat zwarte peper van de molen.
NelekeP