Waterkerssoepje

12 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr waterkers
  • 2 uien
  • 3 stengels wit van prei
  • 1 aardappel
  • 1,5 liter kippebouillon
  • 1 dl room
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout
  1. Maak de uien en de prei schoon en snij ze in stukjes.
  2. Schil de aardappel en snij hem in blokjes.
  3. Fruit alle groenten in wat boter.
  4. Spoel de waterkers ,hak hem grof en doe er 500gr van bij de groenten.
  5. Laat even meestoven. strooi de bloem over de groenten en giet er de kippebouillon over.
  6. Breng aan de kook en laat garen.
  7. Doe vlak voor alles gaar is,de rest van de waterkers bij de soep en kruit met pen z.
  8. Mix de soep fijn en werk af met een scheutje room.
  9. Serveer met een extra plukje waterkers en zet eventueel een schaaltje croutons op tafel.
christobal