Waterkerssoep

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr waterkers
  • 1 ui
  • 1 el boter
  • 250 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el pijnboompitten
  • 4 plakjes rauwe parmaham
  • zout en peper
  • 4 tl crème fraiche
  1. - was de waterkers en hak hem, op een beetje na, grof
  2. - pel en snipper de ui, verhit de boter in een hoge pan en fruit de uisnippers, bestuif ze met bloem en laat bruineren
  3. - voeg al roerend de melk, ruim 500ml water en het bouillonblokje toe
  4. - breng de soep aan de kook en laat ca 5 min zachtjes doorkoken
  5. - rooster de pijnboompitten goudbruin zonder boter en neem ze uit de pan
  6. - bak de ham knapperig, neem uit de pan en breek hem in grote stukken
  7. - voeg de waterkers aan de soep toe, pureer de soep met een staafmixer
  8. - breng op smaak met peper en zout
  9. -
Lydievr