Waterkerssoep

53 60 3 5
Aantal personen:
  • 300 gr waterkers
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 kleine bloemige aardappelen
  • 2 soeplepels solo
  • 1,5 liter kippenfond (3 blokjes op 1.5 liter heet water)
  • 1 dl room
  • broodcroutons
  1. Was de waterkers en verwijder verkleurde blaadjes. Hak de ui fijn. Maak de prei schoon en snij in fijne ringetjes. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Hak de waterkers en de mooiste steeltjes fijn. Stoof de ui en de prei enkele minuutjes in de solo. Doe de waterkers en de aardappelblokjes erbij en laat onder deksel een paar minuutjes verderpruttelen. Giet de warme kippenfond erover en laat ongeveer drie kwartier zachtjes koken. Mix de soep en afkruiden met peper&zout. Voeg de room toe en roeren, of, doe een scheut room in het soepbord. Serveer met broodcroutons.
Victor S.