Waterkerssoep met amandelen

8 20 0 5
Aantal personen:
  • 500 GR soepgroenten julienne versmarkt
  • 2 zakjes waterkers
  • 1 L kippenbouillon 2 blokjes opgelost in 1L heet water
  • 10 EL amandelpoeder
  • 2 EL boter
  1. Bereiding 20 minuten, kan vooraf
  2. Smelt 2 EL boter in een kookpan en doe er de gesneden soepgroenten in. Laat al roerend een tweetal minuten stoven. Strooi er 6 EL amandelpoeder over en giet er de hete kippenbouillon bij. Dek af en laat 15 minuten koken.
  3. Voeg de waterkers toe (er mag gerust wat stengel aanblijven), laat 30 seconden meekoken en mix dan de soep zeer fijn.
  4. Afwerking
  5. Maakte u de soep vooraf klaar, verwarm ze dan op een zacht vuurtje. Verdeel over de borden en werk elk bord net voor het opdienen af met een blaadje waterkers en 1 EL amandelpoeder.
  6. Voor een extra feestelijke toets : strooi goudbruin geroosterde amandelschilfers (rooster ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag) of reepjes krokant gebakken gerookte hesp over de soep.
NelekeP