Waterkersroomsoep

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 3 bot waterkers
  • 0,300 kg ui
  • 0,300 kg prei
  • 0,300 kg selder
  • 4 l blanke fond
  • 0,250 l room
  • 0,150 kg boter
  • 0,200 kg bloem
  • Kruidenboeket
  • Peper
  • Zout
  1. Blanke fond bereiden.
  2. Waterkers reinigen en de steeltjes afsnijden. Deze steeltjes en de minder fraaie blaadjes worden met de mirepoix van basisgroenten samengevoegd. De mooie blaadjes worden als garnituur gebruikt.
  3. Ui, prei en selder in grove stukken snijden.
  4. Grove mirepoix en waterkerssteeltjes aanstoven in boter zonder te kleuren.
  5. Met bloem bestrooien, mengen en even laten drogen.
  6. Met ontvette blanke fond bevochtigen en losroeren.
  7. Kruidenboeket toevoegen.
  8. Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  9. Kruidenboeket verwijderen en de soep door een roerzeef zeven of mixen.
  10. De soep op smaak brengen met peper en zout.
  11. Door een puntzeef zeven.
  12. Weer aan de kook brengen en afschuimen.
  13. Bij het doorgeven met room afwerken.
  14. Het garnituur toevoegen.
Breggie