Warme open toast met asperges en tomaatjes

10 20 5 5
Aantal personen:
  • 20 groene mini-asperges
  • 4 dikke sneden brood
  • 12 à 16 kerstomaatjes
  • 3 ongepelde teentjes knoflook
  • 3 dunne schijfjes citroen
  • zeste van (bio)citroen
  • 100 g fetakaas
  • peper en zout
  • 1 el Solo wikkel
  • een paar blaadjes munt
  1. Verwarm de oven voor op 150°C
  2. Leg de tomaatjes in een ovenschotel, samen met de schijfjes citroen en de ongepelde teentjes knoflook. Laat ze een tweetal uur drogen in de oven. Maak eventueel een grotere hoeveelheid gedroogde tomaatjes: je kan ze altijd bewaren in olijfolie om er later nog van te snoepen.
  3. Smelt een eetlepel Solo in een pan en bak de groene asperges kort op hoog vuur tot ze wat gekleurd zijn.
  4. Rooster de sneden brood en schik ze op borden. Dresseer eerst met de asperges en schik er dan de gedroogde tomaatjes op. Kruimel er wat feta over, rasp er wat citroenzeste overheen en werk af met verse muntblaadjes.
  5. Kruid indien nodig met peper en zout. Maar let op: de feta is al vrij zout.
Alicia's Kitchen Antics