Warme ananas met vanilleijs

12 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 ananas
  • vloeibare Solo
  • 2 soeplepels suiker
  • 4 soeplepels room
  • 1 dreupelglaasje cointreau
  • beetje peper
  • 1/2 naar keuze kiwi/blauwe druif
  • muntblaadjes
  • naar keuze amandelschilfers
  1. Snij de ananas in 4 en verwijder de harde kern en snij het vlees in blokjes of in dunne schijven.
  2. Smelt een weinig Solo en voeg de stukjes ananas eraan toe samen met de suiker.
  3. Laat dit een paar min. doostoven tot al het vocht weg is.
  4. Dan dit flamberen met de cointreau en dan de room eraan toevoegen en een klein beetje peper.
  5. Schenk dit sausje op een bordje en schik de ananas in het midden en dien op met een bolletje vanilleijs
  6. U kan dit verder afwerken met eventueel stukjes kiwi of blauwe druiven erbij. Alsook met een muntblaadje en amandelschilfers naar keuze.
Véroniquesken