WARME ABRIKOZEN met PASSIEVRUCHT-MASCARPONE

2 20 0 5
Aantal personen:
  • 12 abrikozen
  • 2 pers-sinaasappels
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 1 eetl honing
  • 2 passievruchten
  • 6 eetl mascarpone
  • 1 mango
  • 12 blaadjes basilicum
  1. Middags voorbereiden
  2. ABRIKOZEN;
  3. Wel de gedroogde abrikozen minstens 4 uur in lauw warm water.
  4. PASSIEVRUCHT-MASCARPONE
  5. Halveer en pers de sinaasappels uit.
  6. Kneus het kaneelstokje
  7. .
  8. Breng in een brede pan de sinaasappelsap met het kaneelstokje, steranijs en honing aan de kook.
  9. Laat in 3-5 minuten indampen tot een stroop
  10. .
  11. Halveer de abrikozen, voeg toe aan de sinaasappelstroop en laat circa 5 minuten zachtjes koken
  12. .
  13. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit
  14. .
  15. Wrijf het sap door een zeefje bij de mascarpone.
  16. Hak de pitjes fijn en meng door de mascarpone
  17. .
  18. Schil de mango, en snijd deze van de pit af. Snijd in plakken van circa 4 millimeter.
  19. ''SAVONDS AFMAKEN:
  20. Verwarm de abrikozen in een pannetje tot ze lauwwarm zijn.
  21. OPMAAK BORD;
  22. Vorm met een warme lepel quenelles van de passievrucht-mascarpone en leg er drie op het bord.
  23. Leg er mango tegen aan en verdeel de warme abrikozen over het bord. Garneer met de basilicum.
kok Kimberley