Video afspelen

Warme aardappelsla met spekjes en uien, spinazie en een gebakken eitje

1014 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 grote vastkokende aardappelen (Nicola of Inova)
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 100 g spekreepjes
  • 1 sjalot
  • 1 handvol jonge spinazieblaadjes
  • 1 tl verse tijm
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 eieren
  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van een centimeter. Doe ze in een kookpot en voeg water toe tot de aardappelblokjes net onder staan. Voeg een snuifje zout aan het water toe en kook de aardappelen een tiental minuten. Giet af en laat even uitdampen.
  2. Snijd het spek in fijne reepjes. Verhit een braadpan. Bak het spek in twee minuutjes krokant, haal het uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Hou het spekvet apart in de pan om hier later de eitjes in te bakken.
  3. Pel en snipper de uien. Verhit een diepe pan en smelt er een eetlepel Solo in. Bak de uien samen met de aardappelblokjes in een vijftal minuten lichtbruin. Voeg de rauwe spinazieblaadjes toe en laat nog 1 minuut verder bakken. Voeg het spek en de verse tijm toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en wat balsamicoazijn.
  4. Verhit de pan met het spekvet opnieuw en bak er vier spiegeleitjes in.
  5. Leg met behulp van een serveerring op elk bord een torentje aardappelsla. Steek met de ring telkens een spiegeleitje uit en leg dat bovenop elk torentje. Smakelijk!
Solo
Meer inspiratie

SaladeVoorgerechtHerfst