Warm appeltaartje met marsepein

8 25 4 5
Aantal personen:
  • 2 grote jonagold appels
  • 4 plakjes bladerdeeg ( of 1 grote rol )
  • 80 gr marsepein
  • 20 gr boter ( ongezouten )
  • 1 eierdooier
  • 4 tl fijne basterdsuiker
  • vanilleijs voor erbij te serveren
  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne plakjes.
  2. Snijd rondjes van ca 10 cm doorsnede uit het bladerdeeg en rol de marsepein uit tot ca 0,5 cm dikte .
  3. Leg midden op het deeg een streepje marsepein en werk af met plakjes appel ( kloksgewijs ) .
  4. Leg een klontje boter op de appelen en bestrooi met wat suiker.
  5. Smeer de uiteinden van het taartje in met losgeklopt eigeel.
  6. Bak het taartje ca 15 min op 180°C , warm serveren met ijs .
  7. Eet smakelijk :)
troubs