Walnoot-erwten-quiche

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 60 g walnoten
  • 1 pak bladerdeeg (rond)
  • 150 g waterkers
  • 200 g erwtjes
  • 4 eieren
  • 200 ml sojaroom
  • 150 g belegen kaas, geraspt
  • 250 g kerstomaatjes
  • beetje vetstof
  • peper
  1. Verthit de vetstof in een pan en rooster de gehakte walnoten goudbruin (drietal minuutjes). Roer regelmatig en zorg dat de noten niet aanbranden. Laat ze daarna afkoelen.
  2. Haal het bladerdeeg uit het pak en rol samen met het bakpapier uit en leg in de bakvorm.
  3. Snij de waterkers grof.
  4. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
  5. Meng de waterkers, de erwten en de walnoten onder elkaar en verdeel over de boden van het bladerdeeg.
  6. Klop de eieren los met de sojaroom. Meng er de geraspte kaas onder en kruid met peper. Giet in de bakvorm.
  7. Snij de kerstomaatjes in 2 en verdeel ze in het eiermengsel, met de snijkant naar boven.
  8. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over het geheel.
  9. Zet in een op 200 graden voorverwarmde oven en laat bakken gedurende 35-40 minuten.
Mommy N