Wafeltjes met appel en peer

49 30 3 5
Aantal personen:
  • 120 g Solo patisserie
  • 130 g suiker
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuf zout
  • 1 scheutje melk
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 tl kaneel
  • 2 kardemomzaadjes
  • 1 tl gemberpoeder
  1. Verhit je wafelijzer.
  2. Zeef de bloem in een mengkom en voeg de suiker, de vanillesuiker en het zout toe.
  3. Laat de Solo zachtjes smelten op het vuur. Voeg intussen het scheutje melk en de eieren toe aan de bloem en meng alles met de garde. Voeg daarna de gesmolten Solo toe aan dit mengsel en meng met de garde tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag nu over twee kommetjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Voeg toe aan één van de twee kommen met beslag en kruid met kaneel. Schil de peer, snijd deze ook in blokjes en voeg toe aan het andere beslag. Open de kardemompeultjes, doe de zaadjes in een vijzel en plet ze fijn. Voeg ze samen met het gemberpoeder toe aan het deeg met de peer.
  5. Is je wafelijzer heet genoeg? Bakken maar! Laat de wafeltjes afkoelen op een rooster en laat het smullen beginnen!
ascookedbyginger
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht