Video afspelen

Wafels van zoete aardappel met avocado en ricotta

70 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 240 g (spelt) bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 eieren
  • 5 el Solo Vloeibaar
  • 350 ml melk
  • 3 zoete aardappelen
  • 250 g ricotta kaas
  • 2 rijpe avocado's
  • chilivlokken (optioneel)
  • extra nodig: handmixer, wafelijzer
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  2. Doe de bloem, het bakpoeder, de eieren, de Solo vloeibaar en de melk in een mengkom. Mix het beslag glad met een handmixer. Laat het beslag 5 minuten rusten.
  3. Mix de gare zoete aardappelen tot een gladde puree. Voeg deze toe aan het beslag in de mengkom en mix alles tot een gladde massa.
  4. Verwarm het wafelijzer tot het toestel klaar is om de wafels te bakken. Bestrijk het wafelijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin.
  5. Halveer de avocado. Haal de pit eruit en trek de schil eraf. Snijd de avocado in plakjes. Breng de ricotta op smaak met zout en peper. Serveer de wafels met ricotta, plakjes avocado en werk af met chilivlokken.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserie