Wafels à la Véronique

32 35 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg bloem
  • 3/4 liter spuitwater
  • 3/4 liter volle melk/boeremelk
  • 7 eieren
  • 300 gram melkerijboter
  • 230 gram suiker
  • 60 gram gist
  • 2 eetlepels maisolie
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel/optioneel
  1. Water en melk en de boter samen lichtjes opwarmen in een grote pan. Dit op lichaamstemperatuur laten komen.
  2. Neem de pan van het vuur.
  3. Voeg nu de olie en de suikers eraan toe. Eventueel een snuifje kaneel .Voeg nu de eigelen eraan toe.Voeg dan de gist toe en laat deze mooi smelten in het mengsel door hier in te roeren.
  4. Dan mengt u de bloem onder dit mengsel. Eventueel eens mixen zodat u een mooi glad mengsel krijgt.
  5. Voeg nu het snuifje zout eraan toe.
  6. Voeg dan ook het stijfgeklopt eiwit eraan toe. Meng dit zachtjes al roerend onder het mengsel.
  7. Zet het deeg nu op een warme plaats en laat dit 20 min. rijzen.
  8. Dek het deeg af met een handdoek.
  9. Na 20 min.rijzen , roert u even zachtjes in het deeg zodat het een beetje zakt en daarna laat u dit mengsel nog 15 min. verder rijzen. Dit is om luchtige wafels te hebben.
  10. Nu kan u beginnen bakken. Smakelijk. U heeft ongeveer 36 dubbele wafels uit één kilo bloem.
Véroniquesken