Vurige aardbeien van de BBQ

12 5 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr aardbeien
  • 2 dl slagroom lobbig geklopt
  • 4 el licht bruine basterdsuiker
  • 4 el rum of cointreau
  • 2 kaneelstokjes gehalveerd
  1. Meng de aardbeien met de suiker en rum of de cointreau
  2. Maak kleine bakjes van 4 stukken extra dikke aluminiumfolie en verdeel de aardbeien hierover.
  3. Leg in elk bakje een stukje kaneel en vouw de bakjes dicht.
  4. Verwarm de pakketjes 4-5 minuten op de rand van een barbecuerooster totdat ze door en door warm zijn.
  5. Serveer de aardbeien met een flinke lepel lobbig geklopte slagroom.
  6. Of, als je liever geen room wil gebruiken een lepel demi crème fraiche.
  7. TIP Eten er kinderen mee, gebruik dan een eetlepel siroop in plaats van alcohol.
Love to Cook