vruchtenmueslirotsjes met chocolade

7 30 5 5
Aantal personen:
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter (kleine blokjes)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram gedroogde abrikozen (gehakte)
  • 50 gram muesli met vruchten-noten
  • 75 gram melkchocolade
  • 1 ei (geklopt)
  • 2 eetlepels melk
  1. verwarm de oven voor op 180c.
  2. meng het meel en de boter in een kom en wrijf het tot kruimels.
  3. doe er de muesli, abrikozen, suiker en chocolade door.
  4. voeg het ei toe en net zoveel melk tot er een klonterig mengsel ontstaat.
  5. schep met twee dessertlepels hoopjes met een beetje tussenruimte.
  6. leg op een ingevette bakplaat en bak de rotsjes ongeveer 14 minuten in de oven, tot ze stevig aanvoelen.
  7. haal ze van de bakplaat en leg ze op het rooster en laat ze afkoelen zodat ze stevig worden.
wullum