Vrolijke jellycake

17 135 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • Voor de cake:
  • 65 g tarwebloem
  • 65 g Maïzena
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g volle room
  • 2 eieren
  • 125 g Solo
  • 1 tl bakpoeder
  • Voor de kleurrijke vulling:
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 4 kleuren jellypoeder (vb. citroen , blauwe bes, sinaas, kers,…) – 2 pakjes per kleur
  • 4 el poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop in een kom de zachte Solo, de poedersuiker en de de eieren met een garde, een handmixer of een keukenrobot tot een luchtige, bleke massa. Zeef de bloem en de Maïzena erbij, voeg het bakpoeder en de room toe en mix tot een glad beslag.
  3. Strijk een ronde springvorm van 24 cm in met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Giet het beslag erin en bak in 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Maak de jelly’s (maar houd het poeder voor de bleekste soort voor later). Maak de 3 soorten jelly in een apart schaaltje en gebruik daarbij maar half zoveel water als op de verpakking staat aangegeven. Laat de jelly’s goed afkoelen en opstijven in de koelkast. Snij ze daarna in kleine blokjes en spreid ze uit over de afgekoelde taartbodem.
  5. Klop de gecondenseerde melk op met 4 eetlepels poedersuiker. Maak nu de vierde jellysoort klaar met half zoveel water als op de verpakking staat aangegeven. Giet de jelly bij de gecondenseerde melk en mix goed. Giet dit mengsel voorzichtig op de jellyblokjes in de taartvorm en verspreid de blokjes indien nodig opnieuw, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  6. Laat de taart tot anderhalf uur opstijven in de koelkast. Ontvorm de taart, snijd ze in punten en serveer.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht