Voorjaarsstamppot met ribbetjes

20 60 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden stamppot: 1 kg aardappelen, 1 grote wortel, 1 knoflookteentje, ½ klp gemberpoeder, peper, zout, 1 kop ijsbergsla, 1 ui, 1 eetlepel margarine, 80 gr spekreepjes
  2. Bereiding stamppot: Kook de aardappelen en maak puree. Snij de sla in reepjes, rasp de wortel grof, snipper de ui en de knoflook. Verhit boter in een pan en fruit de ui glazig. Laat de knoflook kort mee fruiten, voeg de spekreepjes toe en bak ze uit. Schep er de ijsbergsla door. Schep het mengsel door de warme aardappelpuree. Laat kort doorwarmen en breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  3. Benodigdheden voor de vleesribben: 16 grote vleesribben, 3 uien, knoflookteentjes, bakboter, 1 snede brood besmeerd met sterke mosterd, peper, zout, muskaatnoot, laurierblad, bruine suiker.Bereiding vleesribben: De ribbetjes ruim wentelen in de donkerbruine suiker. De boter laten smelten in de kookpot. Ajuin aanbakken samen met de knoflook, samen met de gember .Uit de pan scheppen en even opzij zetten. De ribbetjes in de pan doen en aanbakken. Onderzetten met water. Peper, zout, nootmuskaat en laurier toevoegen, alsook de gebakken uien, snede brood met mosterd en look. Op zacht vuur gaar laten sudderen. Als de ribben gaar zijn, ze uit de saus scheppen en op een schaal doen. Saus eventueel wat bijkruiden en dan binden met maïzena. Saus over de ribben gieten.
Theoke_1