Volkoren risotto met hopscheuten en kastanjechampignons

0 50 0 5
Aantal personen:
  • 150 g Solo Vloeibaar
  • 0,5 dl droge witte wijn
  • 1,2 l kippenbouillon
  • zout
  • peper
  • verse peterselie
  • 300 g kastanjechampignons
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 2 teentjes look
  • 1 grote ajuin
  • 300 g volkoren rijst
  • 300 g hopscheuten
  1. Snipper de ajuin, plet de teentjes look en hak de peterselie.
  2. Doe de helft van de Solo in een pot en fruit de ajuin en de look. Kruidt met peper en zout.
  3. Schep de rijst erbij en voeg de kippebouillon en de wijn toe. Laat op een zacht vuur pruttelen.
  4. Bak de paddenstoelen ondertussen in een andere pan. Doe wat Solo in de pan, voeg de kastanjechampignons toe en laat garen. Wanneer de champignons gaar zijn, haal ze uit de pan en doe ze even in een apart kommetje.
  5. Ze een pot kokend water op en begin ondertussen de hopscheuten te reinigen. Kraak het achterste deel van de hopscheut af en reinig overvloedig met water. Wanneer het water kookt, blancheer de hopscheuten dan kort. Eens de hopscheuten geblancheerd zijn, zet ze dan even aan de kant in een kommetje.
  6. Wanneer de volkoren rijst het vocht volledig heeft opgenomen, voeg dan de parmezaanse kaas, de gehakte petersie, de kastanjechampignons en de hopscheuten toe. Roer om en je bent klaar !
josephine.claerbout