Vol-au-vent

7 60 1 5
Aantal personen:
  • 1 kip van ongeveer 1600 gr
  • 500 gr kippengehakt
  • 1 prei
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 1 citroen
  • 150 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 1,1/2 liter kippenbouillon (kookvocht)
  • 1 ei
  • kippenbouillonblokjes
  • peterselie
  1. *Zet water op en doe er de prei, selder, peterseliestengels en ui in zijn geheel in.
  2. *Voeg de kippenbouillon en de kip erbij en kruid goed met peper en zout.
  3. *Laat ongeveer 45 min. gaarkoken.
  4. *Rol ondertussen de balletjes.
  5. * Neem de gare kip en groenten uit de bouillon, kook de balletjes gedurende 10 min. in de bouillon en ontbeend de kip.
  6. * Neem de gare balletjes uit de bouillon en laat afkoelen, als het is afgekoeld kan je de bouillon ontvetten.
  7. *Maak een roux van boter en bloem doe er de ontvette bouillon bij en kruid de saus, pers een hele citroen en voeg toe naar smaak + i eierdooier.
  8. *Voeg stukjes kip, gehakt balletjes en rauwe in schijfjes gesneden champignons toe en gaar de champignons.
  9. *Je kan het geheel afwerken met een beetje room als je dit wenst.
  10. *Serveer in een korstgebakje en versier met wat fijn gesneden peterselie.
Nanske.