vol au vent

31 50 3 5
Aantal personen:
  • 1 kip
  • 1 liter water
  • 1 soeplepel kippenbouillon piet huysentruyt
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 250 gr gehakt
  • 1 citroen
  • bloem
  • champignons
  • peterselie
  • voor de saus te maken
  • 75 gr boter
  • 75 gr bloem
  • 1/4 liter melk
  • 3/4 liter kookvocht
  • 2 de binding
  • 2 dooiers
  • 2 dl melk
  1. Zet water op en doe er de selder en ui in zijn geheel in
  2. Voeg de kippenbouillon bij en vervolgens goed afkruiden met peper en zout
  3. Laat 45 min doorkoken
  4. Rol ondertussen de balletjes allemaal even groot en rol ze door de bloem
  5. Neem het kookvocht van de kip, doe dit in een appart pannetje en kook de balletjes gedurende 10 minuten
  6. Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en ontbeen de kip
  7. Maak een roux van boter en bloem doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve
  8. citroen in
  9. Leg er de kip de schijfjes rauwe champignons en de balletjes in
  10. Net voor het serveren binden met de liaison van ei en melk
brina