Vol-au-vent

369 30 2 5
Aantal personen:
  • 1 dubbele kippefilet
  • 250 gram gehakt
  • 1/2 bakje champignons
  • 2 Blokjes vetarme kippebouillonblokjes
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 à 3 dessertlepels dessertlepels bloem (naargelang de gewenste dikte van de saus)
  • 1 eierdooier
  1. vol-au-vent
  2. ingrediƫnten:
  3. voor 4 personen
  4. voor grote eters x 1,5
  5. bereiding:
  6. knip de kipfilet in blokjes, rol het gehakt tot bolletjes en snij de champignons in schijfjes
  7. doe dit alles samen in een pot voor de micro
  8. zet dit gedurende 5 minuten in de microgolf op 750W
  9. even onder elkaar roeren en terug 5 minuten in de microgolf gedurende 5 minuten op 750W (dan het vocht er bijna helemaal afgieten)
  10. ondertussen de melk, bloem, eigeel en kippenbouillonblokjes in de shaker doen en schudden tot alles goed gemengd is
  11. Het mengsel over de kip, gehakt en champignons gieten en gedurende 1 minuut in de microgolf plaatsen op 750W
  12. even alles goed onder elkaar doen en terug 1 minuut in de micro op 750W
ruud56