Vol au vent op zen vlaams

94 70 4 5
Aantal personen:
  • 1 soepkip
  • 250 gr gehakt ( bij voorkeur varken / rund )
  • 250 gr champignons , in schijfjes
  • 50 gr bloem
  • 3 el vloeibare boter
  • 1 flesje volle room (200 ml )
  • 2 eierdooiers
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • 8 pasteitjes
  1. Doe de kip in een pan en zet net onder water , kruid met peper, zout en takje tijm .
  2. Breng aan de kook en laat de kip gaarkoken ( kooktijd is afhankelijk van de grootte en de ouderdom van de kip ,reken ong 45 min) .
  3. Doe de kip uit de pan en ontbeen ze , snijd het kippenvlees in stukjes en behoud 0.5 liter kippenbouillon voor de saus .
  4. Maak een papje van 50 gr bloem en 3 el vloeibare boter (= beurre maniƩ) .
  5. Draai mini balletjes van het gehakt en breng een 0.5 l kippenbouillon aan de kook en gooi hierin de balletjes gehakt en schijfjes champignons , laat 5 min doorkoken .
  6. Zet het vuur zachter, doe het kippenvlees bij de kippenbouillon en bind de saus met de beurre maniƩ.
  7. Zet de pan van het vuur en roer hierdoor de room en 2 eierdooiers , breng de vol au vent verder op smaak met peper.
  8. Vul de pasteitjes met de vol au vent en schik het teveel rond de pasteitjes .
  9. Eet smakelijk :)
troubs