Vol-au-vent (micro-golfoven)

5 45 2 5
Aantal personen:
  • 2 harten kipfilet
  • 250 gr gehaktballetjes of gehakt
  • 250 gr champignons
  • 200 ml room
  • 300 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • kippenkruiden
  • peper
  • zout
  • maïzena express
  1. - Snij de kip in blokjes en draai kleine balletjes van het gehakt.
  2. - Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes.
  3. - Strooi de kippenkruiden over de blokjes kip en zet ze 5 min. op 800W in de magnetron.
  4. - Doe er vervolgens de gehaktballetjes bij en zet ze 4 min. in op 800W.
  5. - Voeg de champignons toe en weer zetten we de kom 5 min. terug in de magnetron.
  6. - Giet de room en de melk erover en plaats het dan op 800W in de magnetron gedurende 8 min.
  7. - Voor de goede smaak kan je er nog een tl mosterd aan toevoegen, kruid verder nog met peper, zout en kerriepoeder.
  8. - Bind de saus met maïzena in melk opgelost. Roer eens en laat het geheel nog eens goed doorkoken, 5 min. op 800W.
  9. - Plaats gedurende de ganse bereiding het deksel op de kom. Vanaf het moment dat de bindstof is toegevoegd geen deksel meer op de kom plaatsen.
  10. (Tupperware-demonstratie)
vaya