Vogelnestjes

37 50 3 5
Aantal personen:
  • 8 eieren
  • 400 gr gemengd gehakt
  • paneermeel
  • peper&zout (pezo)
  • fijngehakte peterselie
  • tomatensaus
  • 400 gr tomatenblokjes (2 dozen)
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 teentje look, heel fijn gesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 25 cl kippenbouillon
  • olijfolie
  1. We koken zes van de acht eieren gedurende 8 minuten, we laten ze afkoelen en pellen ze. Van de 2 overgebleven eieren scheiden we de dooiers van het eiwit. We mengen de dooiers samen met 100 gr paneermeel en fijngehakte peterselie onder het gehakt, afkruiden met pezo.
  2. We bedekken vervolgens de gepelde eieren met gehakt en rollen ze door het licht opgeklopt eiwit en paneermeel. We frituren de vogelnestje op 180° tot ze boven komen drijven.
  3. Deze eiergehaktballetjes zijn heerlijk bij een tomatensaus, frietjes of een stuk stokbrood.
  4. Tomatensaus:
  5. In een ruime kookpot fruiten we de ui met wat olijfolie gedurende 3 minuten glazig, voegen de look toe, dan de tomaten, tijm, laurierblad en bouillon, we laten de saus op een zacht vuur een 30 tal minuten sudderen. We roeren regelmatig.
  6. We verwijderen het laurierblad en het takje tijm en kruiden met pezo.
  7. Eventueel mixen we de saus met een staafmixer tot een gladde saus.
Victor S.