vogelnestjes in tomatensaus

1 60 5 5
Aantal personen:
  • 600gr kalfs-varkensgehakt
  • 4 eieren
  • 750ml groentenbouillon
  • 1 potje tomatenpuree
  • peper en zout
  • 250gr champignons
  • beetje citroen
  • stukje boter
  • gewone bloem
  1. de eieren hard koken en laten afkoelen en dan pellen en in wat bloem wentelen
  2. 150gr gehakt nemen per ei en het ei erin verwerken
  3. het vogelnestje ook in wat bloem wentelen
  4. oven voorverwarmen op 180graden
  5. boter smelten in de pan en het vogelnestje wat bruinen langs alle kanten maar niet te veel
  6. dan nog de vogelnestjes half uurtje in de oven laten bakken
  7. intussen champignons snijden en in wat boter laten stoven plus wat citroen en p+z
  8. de tomatensaus klaarmaken en champignons toevoegen
  9. alles klaar smakelijk
patricia127