vlugge chocomousse

486 5 4 5
Aantal personen:
  • 50 gram melk chocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 stuks eieren
  • 1 dl Room
  1. Smelt de chocolade (2 min. in de microgolf op halve kracht of au bain-marie)
  2. Splits ondertussen de 2 eieren en klop het eiwit stevig op.
  3. Klop ook de slagroom op, maar niet volledig stijf.
  4. Klop de eierdooiers onder de gesmolten chocolade gedurende 1 à 2min.
  5. Voeg de hallfopgeklopte room toe, en meng tot een homogeen mengsel.
  6. Spatel voorzichtig 1/3 van het eiwit onder de chocolademassa.
  7. Schep daarna voorzichtig de rest van het eiwit door het chocolade mengsel.
  8. Meng niet te lang ; zo blijft de chocomousse lekker luchtig.
  9. vul in glazen en zet in de koelkast om op te stijven.
christelroom