Vloeibaar chocoladegebakje

825 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 140 g donkere chocolade 60-70%
  • 65 g Solo Patisserie op kamertemperatuur
  • 80 g suiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 35 g patisseriebloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 vanillestok
  • 70 g poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Hak de chocolade fijn en smelt hem in een warmwaterbad (‘au bain-marie’).
  3. Snijd de Solo in kleine blokjes en meng deze onder de gesmolten chocolade. Roer tot je een gladde massa krijgt.
  4. Zeef de bloem bij de suiker en meng. Klop de eieren en de suiker-bloemmengeling tot een schuimige massa. Meng de eiermassa met een spatel door de lauwe chocolademassa.
  5. Vet 4 wegwerppotjes van aluminium in en bestrooi met de cacao. Zorg dat de binnenkant van de potjes volledig is bedekt met het cacaopoeder. Klop het overtollige cacaopoeder eraf.
  6. Vul de vormpjes voor 3/4 met de chocolademassa en zet minimum 20 minuten in de koelkast.
  7. Klop de slagroom 3/4 stijf met de poedersuiker en het merg van de vanillestok.
  8. Bak de chocoladegebakjes 6 à 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat ze 1 minuut rusten als ze uit de oven komen. Haal ze onmiddellijk uit de vormen en leg ze op de borden.
  9. Serveer met de vanilleroom en dien op.
Solo