Vlinders van appelcrumble

97 65 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • Crumbledeeg:
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (16 g)
  • 1 snuifje zout (4 g)
  • 300 g witte bloem
  • 20 g havervlokken
  • 250 g Solo Patisserie
  • Vulling:
  • 4 appels
  • Versiering:
  • 24 chocoladestaafjes (je kunt ook zoute aperitiefstokjes gebruiken die je onderdompelt in gesmolten chocolade)
  • 250 g slagroom (min. 30 % vet)
  • 1 zakje vanillesuiker (16 g)
  • *Optionele versiering met roomijs:
  • 500 ml vanilleroomijs
  • 1 metalen muffinbakvorm - voor 12 cupcakes
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Meng de suiker, de vanillesuiker, het snuifje zout en de bloem. Smelt de Solo Patisserie in een pan of in de microgolfoven. Meng met het suiker-bloemmengsel en roer met een vork tot je een losse crumble krijgt.
  3. Bekleed elke holte in de muffinbakvorm met wat bakpapier. Verdeel 2/3 van de crumble in de muffinvormpjes en druk lichtjes aan. Strooi er de havervlokken over. Was en schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes. Schik de appelschijfjes dakpansgewijs in de muffinvormpjes.
  4. Verdeel de rest van de crumble over de appelschijfjes en bak gedurende een 35-tal minuten in de voorverwarmde oven tot de gebakjes lichtgoud kleuren.
  5. Laat de cupcakes afkoelen, snijd ze in tweeën en zet de helften in de andere richting tegen elkaar. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker op. Versier de cupcakes met de slagroom en gebruik de chocoladestaafjes om het lijfje en de voelsprieten van de vlinders te maken.
  6. *Optionele versiering met roomijs: Versier de cupcakes met roomijs en gebruik de chocoladestaafjes om het lijfje en de voelsprieten van de vlinders te maken. Je vlinders van appelcrumble zijn klaar!
Solo