Vleestomaat gevuld met champignons en geitenkaas '

149 30 4 5
Aantal personen:
  • 8 vleestomaten
  • 1 ui
  • 2 bakjes champignons
  • 8 olijven met piment zonder pit
  • 150 gr zachte geitenkaas ( Bettine Blanc)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 el paneermeel
  • 2 el oude geraspte kaas
  • 1 el Provençaalse kruidenmix
  • peper en zout
  1. Lekker met groene tagliatelle.
  2. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken.
  3. Hak de champignons fijn in de keukenmachine.
  4. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui even aan.
  5. Schep de champignons erdoor en bak deze al omscheppend tot het vocht verdampt is.
  6. Breng op smaak met citroensap en peper. Laat het champignonmengsel iets afkoelen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  8. Verkruimel de geitenkaas en snijd de olijven in plakjes. Schep de geitenkaas, olijven en Provençaalse kruiden door de champignons en vul de tomaten met dit mengsel.
  9. Zet de tomaten naast elkaar in de ovenschaal. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  10. Ik heb als voorgerecht slechts één vleestomaat gebruikt en het gerechtje geserveerd op een bedje rucola.
  11. Tip,Je kunt dit gerecht helemaal van te voren klaarmaken, zodat je op het laatst alleen nog maar alles in de oven hoeft te zetten. Dit gerecht is ook geschikt als bijgerecht.
Love to Cook