Vleesstoofpotje (gewone en winterversie)

7 60 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr gehakt
  • 500 gr vlees (varken/kip/kalf)
  • 1 blokje vleesboullion
  • peper
  • zout
  • maizena
  1. - Maak balletjes maken van het gehakt. Deze afbakken in een pan.
  2. - Snij het vlees in blokjes, kruiden met peper en zout. Afbakken in een pot. Voeg hier dan +/- 1 liter water aan toe, zodat het vlees onderstaat.
  3. - Voeg hier het boullionblokje aan toe en laat sudderen - Als het vlees mals is, voeg je de balletjes eraan toe.
  4. - Alles goed laten doorkoken en binden met maizena
  5. Winterversie:
  6. - Werkwijze is geheel hetzelfde, alleen voeg je bij het vlees en het water de volgende ingrediƫnten toe: een potje tomatenpuree, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes. En wanneer je op het laatst de balletjes toevoegt, doe je er nog een hele hoop champignons (in 4 gesneden) bij.
Ilse E.